söndag 12 oktober 2014

Marockansk citronkyckling, kortspel och det goda samtalet

I helgen då?

I lördags var vi hos mamma och pappa på kvällen. Vi åt marockansk citronkyckling (som är sååå gott) och äppelkaka till efterrätt. Sedan blev det en runda gin rummy. Detta underbara kortspel. Det är  riktigt kul och man tröttnar aldrig. Dessutom är det omöjligt att hålla tillbaka tävlingsinstinkten! Jag vann btw inte :(

Och vi fick också äntligen satt upp en mobil ovanför Anna-Veras säng. Stackarn har fått glo upp i ett vitt tak fram tills nu. Snacka om att hon plötsligt tyckte att det var ett party vid läggdags!

Igår var Jonas pappa med sin fru Eva här. Det var lite grejer som skulle fixas med huset och båtar som skulle preppas för vintern. Medan Jonas och hans far grejade runt, satt jag och Eva och pratade. Lika trevligt som vanligt. Och som vanligt när vi snackar avverkas allt från känslor till politik. Jag älskar att prata. Att prata om saker som betyder nåt. Att diskutera. Att filosofera. Samtal som leder fram till nya tankar eller insikter. Eller bara samtal som får en att må bra eller som bekräftar saker man redan tänkt.

En lugn helg. Men en bra helg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar