fredag 16 januari 2015

Matintroduktion

Nu blir det lite mammabloggeri. 
Jag börjar sakta introducera mat i Anna-Veras liv. Innan har det varit bröstmjölk och något enstaka smakprov. Men nu är hon ett halvår och jag kan börja ge mer och mer av annat. Och jag tycker ärligt talat att det är jätteskönt att annat än mina tuttar kan mätta henne. Visst har det vart helt ok att amma men jag har också längtat efter detta steg. Och jag är sjukt stolt att jag har helammat ända tills nu (med tanke på att jag tyckte att det var fruktansvärt i början med smärta och blodiga/såriga bröstvårtor). Fortsätter med amningen, men det säger ju sig självt att den kommer minska i och med att hon börjar äta annat. Dessutom är det så himla kul att mata henne, för än så länge älskar hon allt hon smakar på och hon tuggar för fullt! Igår inköptes välling och gröt. I morse fick hon smaka på gröten och hon vart mycket nöjd. I övrigt har jag varit göööraduktig och gjort egna puréer och fryst in. Heja, heja!

Jag funderar bara över hur snabbt man kan öka mängden mat man ger henne? Eftersom hon äter så glatt, så vill man ju bara mata på liksom. Men jag ökar nu försiktigt. Skulle vara kul att höra lite hur andra gör. Någon som läser här och är i samma situation?

Jaja, ska till bvc nästa vecka, så får väl fråga mer då :)

4 kommentarer:

 1. Här har mixerstaven också gått varm. Kikärtscurry, grönsakstimbal, fisk, fruktpuréer och annat fyller frysen i form av små tärningar. Rätt kul faktiskt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, vad mycket spännande du lagat! Snyggt :) Än så länge har det bara blivit morot, palsternacka och sånt. Men kommer väl bli lite mer varierat nu när hon skall äta mer! Kram!

   Radera
 2. Alltså jag BORDE ju verkligen göra mat själv, det är ju ingen jätteavancerad kokkonst direkt... men jag gör inte det. Det blir färdigburkar. Jag har gett Bertil mat och gröt i ett par månader nu, och ammat upptill, men nu är det typ tre dygn mellan amningarna och jag tror den sista var imorse. Jag ger honom tills han är nöjd och inte gapar så stort längre, brukar bli en halv färdigburk typ. Sen får han gröt och ersättning emellan, kanske skulle börja med välling istället för ersättning nu? Han fyller snart åtta månader.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Herregud, jag fattar verkligen att det är skönt med färdigmat. Om jag känner mig själv rätt så är det nyhetens behag som gör att jag är så här duktig, haha. Kommer nog bli en hel del köpeburkar också :) Jag tänkte också köra ersättning och amning upptill ett tag till. Känns som att då får maten ta över i takt med att tuttarna sinar! Kram

   Radera