torsdag 6 januari 2011

La GuernicaJag börjar denna dag med att lägga upp en gammal bild jag hittade. Det är en tavla jag målade när jag gick på Löftadalens folkhögskola. Motivet är en kopia av Picassos "La guernica", fast med modifikationer. Dels är det ett utsnitt, dvs att hela motivet inte är med. Jag har heller inte tagit med exakt varje detalj. Dessutom har jag ändrat färgskalan. Orginalet är vitt/grått/svart. La guernica målades efter att en spansk stad utsatts för bombningar av Franco. Jag tyckte att det kunde passa  att tolka tavlan genom att göra färgerna dramatiska och mer associerade till blod och eld.

Och där fick ni spisa lite konstfakta, så här på förmiddagen :)

6 kommentarer:

 1. Är så stolt över dig! Vilken härlig blogg sis! Älskar känslan, bilderna, stämningen, allt..

  Är lite avundsjuk på mor och far för att denna tavlan hänger hos dem..

  Kan man få betälla en likadan fast med turkos färgskala?? Skulle va grym i vardagsrummet.. ;)

  Puss Ida

  SvaraRadera
 2. fan va duktig du är! :)

  SvaraRadera
 3. hej! får man fråga vad du tyckte om löftadalen? är det en bra skola, utvecklande?

  SvaraRadera
 4. För mig som ville få grundläggande kunskaper var det jättebra! Vi fick jobba med akvarell, olja, akryl, tusch, kroki, skulptera och mycket mer. Om man är lite duktigare och kan mer, finns "bild 2" (hette det då i alla fall). Men skolan ligger jättefint vid havet, så det är en inspirerande miljö! Och det var flera i min klass som byggde upp en portfolio med arbetsprover under året :-)

  SvaraRadera
 5. okej. jag är inte särskilt duktig, har aldrig läst något liknande innan. men i och med att det inte krävs några förkunskaper på löftadalen så lockar det ändå. men man vill ju att det ska vara utvecklande även, oavsett hur mycket man kan sen innan.

  SvaraRadera