tisdag 20 september 2011

Inception

Denna musik från soundtracket till Inception är fantastisk tycker jag. Förstärker verkligen den blandning av spänning och obehag som filmen ger. Lyssna själva (lite annorlunda när man bara hör musiken):


Ok, vet inte om det jag skriver nedan bör ha en spoilervarning? Jag avslöjar inget konkret, men....jag tar det säkra före det osäkra och säger SPOILERVARNING!

Har just tittat på Inception en andra gång. Senast jag såg den var på bio förra året. Den är riktigt, riktigt bra! Och den väcker lite ångestfyllda tankar hos mig. Tanken på att tappa kontrollen över vad som är verkligt och att vara fast i sitt undermedvetna.... den är riktigt obehaglig. Liksom idén att fly verkligheten genom en drömvärld. Och nu när jag såg den en andra gång ändrade jag uppfattning när det gäller dess slut. Man lämnar nämligen åt tittaren att bedöma hur det det slutar. Och det är riktigt frustrerande, samtidigt som det är en bidragande orsak till att det blir så bra. Jag gillar när man inte kan skaka av sig en film efter att ha sett den. Denna film fascinerar mig och den stannar definitivt kvar. OCH den väcker frågor.... och lite ångest....fast på ett bra sätt :) (hur det nu är möjligt?)

Men återigen - grym filmmusik! Har kommit på att mycket filmmusik är riktigt bra. Blir nog mer sånt på bloggen.

5 kommentarer:

 1. En film som verkligen fick mig att tänka och som är väldigt tung men bra är "Freedom Writers" som du borde se om du inte gjort det. Filmen är verklighetsbaserad och handlar om en kvinna som kommer som ny lärare till en skola och får en "gangster klass" och hur hon får dem att öppna sig och man får följa deras historier och allt dem varit med om.Jag hade svårt att sova efter att jag sett den första gången eftersom många tankar snurrade i huvudet.
  Jag älskar filmmusik så mer sånt i bloggen vore roligt :-)
  Kramar på dig Elin

  SvaraRadera
 2. inception.. alltså helt obeskrivligt bra film! kommer ihåg att jag såg den typ fyra gånger förra året, just för att jag och några kompisar var tvungna att analysera filmen tills det inte fanns något kvar att undersöka.. haha! Tack så hemskt mycket, hösten är verkligen den bästa årstiden :)

  SvaraRadera
 3. Ser att jag inte är ensam om att vara förtjust i denna film :) En film värd att ältas och analyseras.

  Hanna - ska se till att kolla Freedom Writers". Har inte sett den...

  SvaraRadera
 4. Jag är väl en av dom få som INTE sett den.Det har inte blivit av helt enkelt. Blir tvungen att köpa den, gillar verkligen den typen av film.
  OCH musiken, härlig !
  Du har en fin blogg, och eftersom jag komponerar, målar, gör film (kortisar)jobbar i lera osv. en hel del skapande alltså...
  Jag återkommer om det är okej. Under tiden så är du välkommen till min blogg.

  SvaraRadera