onsdag 24 augusti 2011

Lite tankar kring mina tonår...
Igår röjde jag i ett skåp och då hittade jag en låda full med mina gamla dagböcker. Jag skrev dagbok varenda dag i fem års tid under tonåren. Jag var givetvis tvungen att läsa lite.

Den bok jag öppnade var från höstterminen i 9:an. Året var 1996. Jag, Eva, Mia och Li. Vi hängde vid Statoil i hopp om att träffa andra Veddige-ungdomar som inte heller hade något vettigt att göra. Och jag hoppades på att kanske få en glimt av killen jag då var kär i. Jag läste också om när jag var med i Veddiges lucia och när jag för första gången chattade på Internet. Det sistnämnda var mycket roande att läsa om. Fritidsgården hade en dator med Internet och det var ju givetvis oerhört spännande. Ingen jag kände hade det hemma. Det låter som att jag växte upp för länge, länge sedan haha!

Det känns som ett annat liv. Så långt bort. Och här sitter jag nu och ler överseende mot den lite osäkra, men ganska problemfria tonåren. Känner både glädje och vemod. Glädje över att ha vuxit upp och blivit tryggare, hittat kärleken och fått bättre självförtroende. Vemod över att den tiden aldrig återkommer och att jag önskar att jag gjort mer av den. Att jag redan då hade tagit för mig mer och trott på mig själv. Fast det är svårt när man är 15... Men idag när man läser bloggar hittar man ju massor med 15-åringar som är betydligt mer driftiga än vad jag var...

Fast kanske är det just det som var så fint med min ungdom. Det fanns inga bloggar man kunde starta. Alla kändisar hade inte kritvita tänder och size zero i storlek. Mode och skönhet hade inte letat sig ner i barnåldrar och man fick vara barn väldigt länge. Och det är jag tacksam för. Jag och mina vänner sket fullständigt i mode och trender fram till gymnasiet. Ok, vi brydde oss om hur vi såg ut, men det kändes mer som lokala skoltrender. Aqua Limone, Champion, Adidas... Need I say more? Alla som var tonåringar under samma period vet vad jag pratar om. Inte så mycket mode, utan mer varumärkesexponering :) I 7:an och 8:an gick jag till skolan i adidasbyxor och luvtröja! Det ni är något helt annat än dagens outfit!

3 kommentarer:

  1. Haha... Tror du mina chefer på spirit stores blir nöjda om jag kommer till jobbet i aqua limone-tröja o adidasbyxor på måndag efter ett o ett halvt års mammaledighet? Hade varit en syn för gudarna...

    SvaraRadera
  2. De hade lite diskret skjutit fram ett par Acne-byxor mot dig, samtidigt som någon klippt upp din Aqua Limone tröja i ryggen :) Hehe..

    SvaraRadera
  3. Men jag hörde ett rykte om att AL är på väg tillbaka. Snart kanske de finns på Spirit Store..? Då kan du ha din vintage Ida, extra trendigt!

    SvaraRadera